Fokus på demens og innovative teknologier på plejehjem
Tirsdag den 21. juni 2016 satte Syddansk Sundhedsinnovation sammen med projektpartnerne i projekt Demantec fokus på demens og innovative velfærdsteknologiske løsninger til plejehjem.
Det skete på Aabenraa Rådhus ved Kick-off konference på det dansk-tyske projekt Demantec.
Enestående platform for samarbejde om velfærdsteknologiske løsninger
Baggrunden for projektet er, at både Danmark og Tyskland er udfordret af en stadigt ældre befolkning, hvoraf hver tredje risikerer at blive ramt af demens. Det er en udvikling, som kræver nytænkning i sundheds- og plejesektoren.
Med Demantec skal offentlige og private parter nord og syd for grænsen samarbejde om at inddrage ny velfærdsteknologi i omsorg og pleje af borgere med demens samt (efter)uddanne plejepersonalet til at arbejde med den nye teknologi.
Dagens konference bragte den nyeste viden på området i spil.
Fra tysk side præsenterede Dr. Klaus Weil, Afdeling for Geriatrisk Medicin og Rehabilitering, de nyeste erfaringer med demenspleje på St. Franziskus Hospital i Flensburg, som lægger vægt på stabilisering af kognitive evner, evnen til at fortsætte hverdagen samt livskvalitet og værdi.
Demensplejehjemmet "Rise Parken" er på forkant
Som en del af konferencen besøgte deltagerne det specialiserede demensplejehjem "Rise Parken" i Aabenraa Kommune, hvor man allerede er i gang med at samle erfaringer med ny velfærdsteknologi til demensramte, og hvor Demantec-projektet skal teste nye teknologier.
Mere end 100 deltagere var mødt op på Aabenraa Rådhus. De kom fra kommuner, uddannelsesinstitutioner, virksomheder, patient- og interesseorganisationer, innovationsenheder og plejehjem på tværs af Danmark og Nordtyskland.
Der er således skabt en enestående platform for at indlede et grænseoverskridende samarbejde om at udvikle fremtidens velfærdteknologiske løsninger til borgere, der lever med demens.
FAKTA
Demantec-projektet er et 3-årigt samarbejde mellem tyske og danske partnere om innovative teknologier til demensramte borgere på plejehjem. Projektet er støttet af Interreg og Syddansk Vækstforum.

