Opgradering af ventearealer på Odense Universitetshospital

Med enkle virkemidler blev over 160 ventearealer på Odense Universitetshospital opgraderet så de med et helhedsorienteret og roligt udtryk byder patienter og pårørende velkommen

Rapporten "Opgradering af ventearealer på OUH FØR-EFTER" beskriver hvordan Odense Universitetshospital i løbet af efteråret 2016 i en intensiv proces opgraderede over 160 ventearealer. Det skete med en vifte af enkle virkemidler.

Baggrunden var, at ventearealerne på OUH var i dårlig stand. Indtrykket var slidt og præget af hjemmelavede løsninger.

160 nye ventearealer på seks måneder

Der blev malet og stole blev ombetrukket i ens, hygiejnisk betræk. Rummene blev indrettet med grønne planter og tidsvarende kunst på væggene. Der blev arbejdet med stemningsskabende lys og rumdeling. Endelig blev alle information samlet i en nyudviklet infostander for at skabe ro og overskuelighed. Alt sammen for at skabe et tidsvarende og helhedsorienteret udtryk, som signalerer at patienter og pårørende er velkommen.

Før og efterbilleder

Rapporten illustrerer med før og efterbilleder hvordan de enkle virkemidler fuldstændigt ændrer rummenes karakter.

Opgradereringen skete med baggrund i teorier om arkitekturpsykologi og med erfaring fra patienters og pårørendes ønsker til indretning.

På baggrund af indsamlet viden og med inspiration i arkitekturpsykologien og begrebet ’helende arkitektur’, har projektet kredset om temaerne stimulation, sikkerhed og identitet, der alle har betydning for adfærd, kultur og indretning.

Læs rapporten "Opgradering af ventearealer på OUH FØR-EFTER".






Kontaktpersoner
Specialkonsulent, arkitekt
Kristine Nielsen
+45 2920 2204
kn@rsyd.dk

Innovationskonsulent
Louise Linaa
+45 2496 5603
Louise.Linaa@rsyd.dk

Udviklingskonsulent, Odense Universitets Hospital
Mette Mollerup
+45 2172 3683
mette.mollerup@rsyd.dk