Temamøde om robotindkøb til danske sygehuse

Temamødet den 2. september 2019 er det andet i temarækken med eksperter inden for robotteknologi og udbudsforretning, der sætter fokus på det rammeværk, der muliggør struktureret indkøb af robotteknologi

TID: 2. september 2019, kl. 12.30 - 16.00

STED: Syddansk Sundhedsinnovation, Forskerparken 10 G, Odense.

MÅLGRUPPE: Offentlige aktører inden for sundhedssektoren

TILMELDING: senest 30. september. Deltagelse er gratis.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvordan får man succes med at købe robotter og automationsløsninger til sygehuse?

Det er omdrejningspunktet for temarækken for robotindkøb til danske sygehuse arrangeret af Syddansk Sundhedsinnovation med eksperthjælp fra uvildige robotrådgivere.

Temarækken involverer førende roboteksperter og repræsentanter fra sygehusvæsenet, der sætter standarden for, hvordan danske sygehuse kan indkøbe robotteknologi på en struktureret måde.

Gennem ekspertoplæg, workshops og erfaringsudveksling får deltagerne den nyeste viden på området samt et indblik i succeskriterier for robotindkøb og de vigtigste årsager til kuldsejlede projekter.

Program

Mødet er delt op i to spor. Du kan deltage i et eller begge spor. 

1. Sådan kommer man i gang med robotter på eksisterende sygehuse

Kan robotter og automatisering hjælpe eksisterende sygehuse med at efterleve de årlige effektiviseringskrav – og hvordan kommer man i gang?

Sporet tager udgangspunkt i behovene hos eksisterende sygehuse og afklarer den indledende proces for anskaffelse af robot- og automationsløsninger. Hvordan får man valgt de rette løsninger, som eksempelvis kan frigive mere tid til patienterne, øge patientsikkerheden, forbedre arbejdsmiljøet og reducere omkostninger il bl.a. logistik?

Gennem oplæg og workshop gennemgår vi hvordan man får kortlagt de områder, hvor gevinsten ved robotløsninger er størst, og risikoen er lavest. Vi gennemgår de vigtigste faldgruber og observationspunkter ift. at sikre, at der vælges den rette løsning, som kommer til at virke i drift og blive en forankret del af dagligdagen.

Sporet er for eksisterende sygehuse, som ønsker at udforske mulighederne for at komme i gang med robotteknologi.

2. Undgå, at robotten sidder fast i døren: Kortlægning af snitflader til robotter

Det er en særlig kompleks opgave at implementere robotteknologi i et dynamisk hospitalsmiljø. Derfor kræver det grundig forberedelse.

Sporet går i dybden med de mange snitflader, der skal kortlægges før indkøb af robotter – med særligt fokus på mobile robotter. Vi får et overblik over snitfladerne og diskuterer, hvordan man får kortlagt dem struktureret og håndterer dem på tværs af organisationen. Dette omfatter:

a. Tekniske snitflader
Hvilke tekniske snitflader har mobile robotter til hhv. It, netværk, opladning & styring, bygninger, udstyr samt robottens egen infrastruktur og basiskommunikation?

b. Kommercielle & kontraktuelle snitflader
Hvilke økonomiske faktorer udløser det at indføre mobile robotter? Hvordan påvirker de eksisterende leverandørkontrakter, interne OLA’er mv?

Sporet er for sygehuse, der allerede er i gang med at anskaffe robotteknologiske løsninger og har brug for dybere viden under forberedelserne til at nå succesfuldt i mål med projekterne.


Kontakt
Specialkonsulent, projektleder
Louise Halgaard Gotfredsen
+45 2179 1404
lhg@rsyd.dk

Innovationskonsulent
Emil Kjærsgaard Nielsen
+45 4019 6903
ekn@rsyd.dk